Platinum Partner
mobile,tips and tricks,windows phone

Windows Phone Emulator: Hyper-V isn’t on

I attribute this entire blog post to Scott Kerfoot who provided these instructions to me Smile

If you should stumble upon this dialog box …

clip_image001

…  you should then click the "Turn on Hyper-V" link.  The Windows Features dialog box will then appear as seen here:

clip_image001[6]

Notice that Hyper-V is not selected. To enable it, select the box next to it, and click OK. You will now be required to reboot.  After rebooting, attempt to run the emulator again. Hopefully this was successful for you.  However, you may encounter the following dialog box:

clip_image001[8]

If you get this error, select the "Join the Hyper-V Administrators security group" option and click Retry.  You will now need to log off and log back on again for security permissions to take effect.  Try running the emulator again.  Hopefully you have success and are ready to develop!  One way or another, please leave a comment here if this information was helpful, or if you have additional information to provide.



Published at DZone with permission of {{ articles[0].authors[0].realName }}, DZone MVB. (source)

Opinions expressed by DZone contributors are their own.

{{ tag }}, {{tag}},

{{ parent.title || parent.header.title}}

{{ parent.tldr }}

{{ parent.urlSource.name }}
{{ parent.authors[0].realName || parent.author}}

{{ parent.authors[0].tagline || parent.tagline }}

{{ parent.views }} ViewsClicks
Tweet

{{parent.nComments}}